Potet og purreløk suppe
Her er en oppskrift på en enkel men veldig god suppe som hele familien liker. Vi liker å servere suppen med pølser til barna og kokt skinke til oss voksne. Næringsinnhold regnet ut uten pølse eller kokt skinke.Ingredienser
Potet 8 stk (625gr)
Purreløk 1 stor (225gr)
Rødløk 1 stk (100gr)
Hvitløk 5 fedd
Smør 30gr
Olje 10gr
1 liter kraft eller buljong
Matfløte 80gr
Tilberedning:
- Kutt poteter i små terninger
- Hakk purreløken i 0.5 cm ringer
- Finakk rødløken
- Rasp hvitløken på en fin rasp
- Smalt smør sammen med olje i en stor kjele
- Ha i hvitlåk og stek under stadig omrøring til den er gylden
- Ha i potet, purreløk og rødløk og stek under omrøring til purreløken er myk og begynner å bli gyden
- Hell på kraft eller buljong og la det hele småkoke til potetene er kokt men fortsatt faste.
Næringsinnhold pr 100 gr:
Kcal: | 68,5 |
Protein: | 1,3 |
Karbohydrater: | 7,6 |
Fett: | 3,5 |
Fiber: | 0,2 |
0 comments: