Potet og purreløk suppe

12/27/2012 Knut Einar Moldekleiv 0 Comments

Her er en oppskrift på en enkel men veldig god suppe som hele familien liker. Vi liker å servere suppen med pølser til barna og kokt skinke til oss voksne. Næringsinnhold regnet ut uten pølse eller kokt skinke.

Ingredienser


Potet 8 stk (625gr)
Purreløk 1 stor (225gr)
Rødløk 1 stk (100gr)
Hvitløk 5 fedd
Smør 30gr
Olje 10gr
1 liter kraft eller buljong
Matfløte 80gr



Tilberedning:
  1. Kutt poteter i små terninger
  2. Hakk purreløken i 0.5 cm ringer
  3. Finakk rødløken
  4. Rasp hvitløken på en fin rasp
  5. Smalt smør sammen med olje i en stor kjele
  6. Ha i hvitlåk og stek under stadig omrøring til den er gylden
  7. Ha i potet, purreløk og rødløk og stek under omrøring til purreløken er myk og begynner å bli gyden
  8. Hell på kraft eller buljong og la det hele småkoke til potetene er kokt men fortsatt faste.


Næringsinnhold pr 100 gr:

Kcal:68,5
Protein:1,3
Karbohydrater:7,6
Fett:3,5
Fiber:0,2


0 comments: